home

De Tarzan Tweeling en Jad-Bal-Ja
van Edgar Rice Burroughs

Begin van het tweede deel, gebaseerd op Edgar Rice Burroughs' "Jad-Bal-Ja and the Tarzan Twins".

(5)Daags daarna, op Tarzan's landgoed...

Jongens, mag ik Jad-Bal-Ja aan jullie voorstellen?

De Gouden Leeuw? Wauw! Wat 'n magnifiek dier!

Hij lijkt wel erg woest!

Weet je zeker dat hij ons niet zal bijten?

Als ik bij hem ben, doet hij niemand kwaad, tenzij ik het hem zeg! Ik heb hem verteld dat jullie mijn vrienden zijn en dat hij jullie nooit iets mag doen!

We gaan een eindje wandelen en dan zal Jad gauw helemaal aan jullie gewend zijn! Let maar niet op hem! Maar raak hem niet aan, als hij niet uit zichzelf naar je toekomt om je een kopje te geven!

Nou, ik heb geen enkele behoefte om hem aan te raken, Tarzan!

Met jou erbij voel ik me een stuk veiliger, Tarzan! - Maar wat heeft de jungle iets ongelofelijk fascinerends... lk kan het niet verklaren! Ik ben er bang voor, en toch trekt ze me heel sterk aan!

De jungle geeft haar mensen voedsel en onderdak, - en vrijheid! Daarom houd ik er zo veel van! Als we vanavond niet terug willen komen, wel dan hoeft dat ook niet!

De aapmens voert hen diep de wildernis binnen, terwijl Manu de aap vreselijk tekeer gaat en boos is op Tarzan omdat deze Numa de leeuw heeft meegebracht, die zijn rust verstoort...

Plotseling zwijgt Tarzan... Hij staat stil om de lucht op te snuiven...

Er klopt iets niet in de jungle! Jad-Bal-Ja heeft iets bespeurd dat zelfs ik niet kan voelen! Ik vraag me af wat het kan zijn!

Blijven jullie maar bij Jad, terwijl ik op onderzoek uitga! Misschien is het niets! Er is storm op til, en het is best mogelijk dat Jad het daarvan op z'n zenuwen heeft gekregen!

Maar wie in de jungle wil blijven leven, moet WETEN... Hij mag niet raden!

Ik snap dat hij Jad achterliet om op ons te passen, maar ik wou dat Tarzan hem maar had meegenomen!

Ja, ik kan maar niet vergeten wat Tarzan over Jad heeft gezegd!

Hoe zo? Tarzan zei toch alleen maar dat hij niets doet, behalve als Tarzan het hem zegt?

Zeg, slimmerik, maar hij zei ook: "Als ik BIJ HEM ben!" Maar dąt vind ik nog niet het ergste... Hij zei namelijk ook: "Nou ja, een leeuw blijft natuurlijk altijd een leeuw!"

Echt iets voor jou om daar NU over te beginnen!

Ik denk dat ik toch maar in deze boom klim! Hij kijkt net de andere kant op! Iedereen weet dat leeuwen niet in bomen kunnen klimmen!


 


De inhoud op deze pagina staat onder:
copyright 2016 by Marten Jonker.