home

Tarzan keert terug
van Edgar Rice Burroughs

(1)


HET VORIGE BEELDVERHAAL EINDIGDE MET TARZAN'S ONWRIKBARE BESLUIT AF TE REIZEN NAAR BALTIMORE, USA, OM JANE OPNIEUW TE ONTMOETEN. NA EEN REEKS ADEMBENEMENDE AVONTUREN ARRIVEERT HIJ INDERDAAD IN DIE GROTE STAD. DOCH JANE EN TARZAN KUNNEN MAAR KORT VAN ELKAARS GEZELSCHAP GENIETEN..... TWEE SCHURKEN, ALEXIS PAULVITC EN NICHOLAS ROKOFF, VATTEN HET SNODE PLAN OP JANE TE ONTVOEREN.... TARZAN KEERT ONDER DE SCHUILNAAM John Caldwell TERUG NAAR AFRIKA, TENEINDE JANE'S VERBLIJFPLAATS TE ONTDEKKEN. MAAR HIJ WEET NIET DAT DE TWEE BOOSDOENERS OP HETZELFDE STOOMSCHIP PASSAGE HEBBEN GEBOEKT.....

Tarzan keert terug

TWEE MANNEN, WAARVAN DE VOETSTAPPEN ONHOORBAAR WAREN DOOR DE NACHTWIND EN DE TRILLING VAN DE STOOMBOOT, BESLOPEN EEN DERDE MAN, DIE DIEP IN GEDACHTEN VERZONKEN OVER DE RAILING LEUNDE. EEN SNELLE DUW.... EN DE ONGELUKKIGE PASSAGIER VLOOG OVERBOORD, DE ATLANTISCHE OCEAAN IN....!

HAZEL STRONG KEEK DOOR HAAR VERDUISTERDE PATRIJSPOORT UIT OVER DE DONKERE ZEE.... PLOTSELING SCHOOT ER EEN SCHIM LANGS HAAR OGEN, MAAR DE KREET "MAN OVER BOORD" KWAM NIET... ALLES BLEEF STIL!

EN OP HET DEK.....

VAN DIE MENEER TÓRZAN, DIE ZICH AAN BOORD JOHN CALDWELL NOEMDE, ZULLEN WE GEEN LAST MEER HEBBEN! EN NU ZULLEN WE RIJK WORDEN, ALEXIS..... STEENRIJK!

JA... WE HEBBEN VERDRAAID VEEL GELUK GEHAD, NICHOLAS... EERST OMDAT-IE DIE GEHEIME REGERINGSDOKUMENTEN IN ZIJN HUT HAD.... EN VERVOLGENS DAT-IE ZO MOOI DICHT BIJ DE RAILING STOND!

De inhoud op deze pagina staat onder :
copyright 2013-2015 by Marten Jonker.