home         Tarzan de AapmenschUitgave van A.W. Sijthoff's Uitgeversmaatschappij te Leiden
(historie diverse uitgaven Tarzan van de Apen)

Deel 1 van de Cinema Detective-Serie.
Nieuwsblad
(Nieuwsblad voor de Boekhandel 28 mei 1920)
De Erfenis van
        9.000.000 
De Dans op den
        Vulkaan

De volledige tekst van het verhaal vindt u hier. (pdf)

Voor de goede orde, dit verhaal is dus niet geschreven door Edgar Rice Burroughs, maar gebaseerd op de filmserie "Tarzan de Aapmensch"/"Tarzan onder de Menschen" en behoort dan ook niet tot de bibliografie.

Tarzan de Aapmensch
uitgeven in 1920; 32 blz.

Het blad was in de boekhandel en kiosken te koop en is als bijlage verstrekt bij nummer 1920/11 van "Kunst en Amusement", welk blad eveneens werd uitgegeven door Sijthoff te Leiden. (Ge´llustreerd weekblad gewijd aan de belangen van de Cinematografie)

reclame

Er zijn inmiddels verschillende uitvoeringen van het blad bekend, zoals een exemplaar in mintgroene kleur met een prijsvermelding van 25 cents.  Dit is dus hoogstwaarschijnlijk de eerste uitvoering en wellicht zelfs van voor de verschijning van de andere twee bladen in de serie, gezien het ontbreken van de HAP logo's.

Tarzan de
     Aapmensch andere uitvoering


Eerder genoemde bijlage bij het blad "Kunst en Amusement" had bovendien de vermelding "BIJLAGE VAN KUNST EN AMUSEMENT" bovenin staan. En mogelijk is er ook een uitvoering waarbij, zoals bij de andere delen van de serie, vermeld staat dat het een "Uitgave van A.W. Sijthoff's Uitgevers-Maatschappij, Leiden" betreft.De inhoud op deze pagina staat onder :
copyright 2000/2019 by Marten Jonker.