home     Pulpblaadjes.


Er zijn diverse verhalen in zogenaamde pulpblaadjes verschenen.
De Internationale Bioscoop-Roman-Maatschappij heeft een aantal Tarzan- en Marsverhalen van Edgar Rice Burroughs uitgebracht.
In BelgiŽ verscheen in het weekblad Avondgezel een compleet verhaal van Burroughs.

Daarnaast verschenen een groot aantal Tarzanverhalen, maar nu geschreven door anderen, in pulpblaadjes zoals Ivanov's Verteluurtjes, Ons Rakkersblad en Robin Rhode's Vertellingen, allen van Belgische origine.
Hoewel deze laatsten dus niet van Edgar Rice Burroughs zijn, zijn ze hier ten overvloede toch opgenomen, omdat ze door veel Burroughs- en Tarzanverzamelaars ook in hun verzameling worden betrokken.

Ten slotte is er nog de Cinema Detective-Serie van A.W. Sijthoff's Uitgeversmaatschappij, Leiden, waarvan nummer 1 getiteld is Tarzan de Aapmensch. Dit verhaal is gebaseerd op de filmserie "Tarzan de Aapmensch"/"Tarzan onder de Menschen" en heeft dus eveneens slechts zijdelings te maken met het verhaal, zoals door Edgar Rice Burroughs geschreven.

In 2021 heb ik zelf, als ode aan de oude pulpbladen, een viertal verhalen van Edgar Rice Burroughs in softcover uitgebracht op A4 formaat met ieder 32 pagina's. Deze verhalen vormen tezamen het verhaal van Llana van Gathol. De boekjes zijn ondergebracht bij serie 35.

I. B-R-M Avondgezel
Internationale Bioscoop-Roman-Maatschappij
AVONDGEZEL

Ivanov Rhode's
                    Vertellingen
Rakkersblad
Ivanov's Verteluurtjes Robin Rhode's Vertellingen
Ons Rakkersblad

Sijthoff
Sijthoff Detective-serie

Eigen beheer
Llana van Gathol
(eigen beheer)De inhoud op deze pagina staat onder :
copyright 2000/2016 by Marten Jonker.